Etapele incondeierii oualor

Ouale incondeiate, vopsite sau cele cu margele sunt specifice zonei noastre, Bucovina. Prin modelele cu care sunt ornate, culorile vii, pastelate si modul in care sunt impartite modelele, aceste oua vin in intampinarea sarbatorilor pascale alaturi de cele rosii . Noi vom insista mai mult asupra celor incondeiate , fie ca este vorba de oua de rata, gasca, sau strut (tehnica este aceeasi).

Materialele de care ne folosim sunt urmatoarele : ceara colorata, pusa in cutii metalice pentru a ramane in stare lichida deasupra unei surse de caldura, chisita (un creion din lemn care are in varf un tub foarte subtire din tabla fina pentru a permite filtrarea cerii) si modele scoase de pe camasi, braie, fete de masa sau orice alt model care poate fii adaptat acestor oua.In concluzie, avem nevoie de putine materiale dar de multa indemanare si mai ales imaginatie. In continuare va prezentam cateva costume nationale si zona din care provin pe care le-am adaptat acestor oua incondeiate.

Citeşte mai departe...

Etapele realizarii unei icoane

Pentru pictarea unei icoane avem nevoie de un blat de lemn preparat special pentru pictura cu grund din praf de creta si clei de oase, care se poate prepara acasa sau cumpara gata preparat din comert. La aceasta tehnica folosesc doar culori tempera obtinute din pigmenti puri amestecati cu emulsie (galbenus de ou cu otet).

Citeşte mai departe...